Nya ägare hos Edsvikens El AB

”Detta är vårt första förvärv och vi kommer innan nästa midsommar att ha gjort samgåenden eller förvärv med minst ett elföretag till och inom tre år ytterligare tre - fem elföretag. Vi har redan kontakt med ett tiotal bolag som har visat intresse för vår affärsmodell”, säger Morgan Lundin, delägare i Energy Holding och tillträdande VD i Edsvikens El AB.

Morgan Lundin har mer än 20 års erfarenhet av elbranschen och kommer från ledande befattningar inom Schneider Electric och ABB samt har även arbetat på Siemens. Han har gjort noggranna studier av marknaden och några av hans erfarenheter är att kunder efterfrågar proaktivitet, nya samarbetsformer och bättre kundservice. ”Det är just detta vi tar sikte på att dra fördel av. Vi använder de styrkor som har gjort Edsvikens El AB till en lönsam snabbväxare och lyfter in nya moderna tankesätt, säger Morgan”.

”Från min sida är jag mycket tillfreds med den här uppgörelsen, säger Bror Friberg, grundare av Edsvikens El AB. Som entreprenör funderar man alltid över hur man ska navigera sitt företag in i framtiden så att kunder och medarbetare upplever det positivt och utvecklande. Jag känner starkt för den affärsplan jag tagit fram tillsammans med de nya ägarna, och är övertygad om att Edsvikens El AB går en spännande framtid till mötes. Att få möjligheten att vara med på en resa där kunderna och medarbetarna sätts i fokus och samtidigt bredda bolagets sfär inom elteknik och energi känns mycket spännande. Att de nya ägarna besitter branschkunskap och har siktet inställt på en långsiktig, hållbar utveckling av mitt bolag har varit viktigt för min egen del”.

”Vi har under några år byggt upp ett brett kontaktnät inom el- och energibranschen och för samtal med bolag som vi bedömer kan tillföra Edsvikens El AB ny kompetens och stärka bolagets kunderbjudande. Vår målsättning är att förbättra servicen för våra kunder och medarbetare avslutar Morgan Lundin.

Fackliga företrädare är kallade till MBL-förhandling som ska ske före tillsättande av ny VD.
Edsvikens El AB är ett elinstallationsbolag med kompetens inom larm och säkerhet. Företaget finns i Stockholm med kunder inom fastighets- och förvaltningsbranschen. Edsvikens El AB omsätter drygt 70 MSEK och sysselsätter drygt 60 medarbetare.
Energy Holding AB är ett ägarbolag som fokuserar på förvärv och samgåenden inom el, energi och automationsbranschen.

För ytterligare information:

Morgan Lundin, tillträdande VD Edsvikens El AB
morgan.lundin@cmlundin.se
+46 70 567 1084

Bror Friberg, VD Edsvikens El AB
bror@edsvikensel.se
+46 70 742 6346

El-service

Vad erbjuder vi för tjänster
inom el-service?

Energieffektivisering och belysning

Entreprenad

Är du intresserad av våra entreprenadstjänster?

Säkerhet & Tele

Vill du veta vad vi kan göra för dig inom säkerhet och tele?