Förvärv av M Sjöbergs EL AB

Energy Holding AB förvärvar Nynäshamnsbolaget M Sjöbergs El AB

Den 7 oktober fick Edsvikens El AB och SEAB Stockholms Elbyrå AB ännu ett syskonföretag, då förvärvade Energy Holding AB elinstallationsföretaget M. Sjöbergs El AB.

”Vårt mål är att trygga företagets fortsatta verksamhet och utveckling efter att den förre ägaren och grundaren Mathias Sjöberg tragiskt omkom i en arbetsplatsolycka tidigare i år”, säger Morgan Lundin, delägare i Energy Holding och VD för Edsvikens El och SEAB.

Mathias Sjöbergs anhöriga har varit mycket måna om att hitta en lösning som ger företagets sju anställda trygghet och säkrar företagets framtid.

”Företaget kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag där vi ska förvalta och utveckla det Mathias byggt upp”, säger Morgan Lundin.

M. Sjöbergs El AB är baserat i Ösmo/Nynäshamn och har en stor andel kunder runt om i Stockholms skärgård. Mycket jobb utförs ute på öarna dit installatörerna tar sig med arbetsbåt. Företaget har god kompetens på servicesidan där man har ramavtal med verksamheter som t ex Skärgårdsstiftelsen och Nynäshamns kommun.

”Att företaget är beläget i Stockholms södra region ger syskonföretagen en bredare geografisk täckning vilket är en fördel för våra kunder. Vi kommer att dra nytta av varandra för att fortsätta på den proaktiva och kundorienterade väg vi ser att våra kunder efterfrågar och uppskattar. Nu har vi fått sju nya kompetenta och erfarna medarbetare i koncernen och vi hälsar dem varmt välkomna till oss!”

För mer information, kontakta:

Morgan Lundin, VD Edsvikens El AB & M Sjöbergs El AB

070-567 10 84

morgan.lundin@edsvikensel.se

Se även artikel i Nynäshamns-Posten=>

 

Fakta:

Energy Holding AB är ett ägarbolag som fokuserar på förvärv och samgåenden inom el, energi och automationsbranschen. Bolaget äger idag:

- Edsvikens EL AB, ett installationsbolag med fokus på ROT-sektorn inom entreprenader samt service.
Företaget finns i Stockholm med kunder inom bygg-, fastighets- och förvaltningsbranschen.
Omsättningen är ca 90 MSEK och antalet sysselsatta 80 st.

- SEAB Stockholms Elbyrå AB, ett elinstallationsbolag med kompetens specifikt inom service och ombyggnader.
Företaget finns i Stockholm med kunder inom fastighets- och förvaltningsbranschen.
Omsättningen är ca 20 MSEK och antalet sysselsatta 13 st.

- M. Sjöbergs El AB, ett elinstallationsbolag med kompetens inom service och entreprenad. Företaget finns i Ösmo/Nynäshamn med såväl företag som organisationer och myndigheter som kunder.
Omsättningen är ca 15 MSEK och antalet sysselsatta är 7 st